Voor 16:00 besteld, dezelfde (werk)dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75,-
Altijd mooi ingepakt
0
0
Voor 16:00 besteld, dezelfde (werk)dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75,-
Altijd mooi ingepakt

19 maart 2020

Ostheimer

Ostheimer….gezond spelen voor lichaam en ziel, en voor jong en oud. Een ervaring met onze kinderen toen die klein waren.  Met liefde en overgave werden de speelfiguren en bouwstukken van Ostheimer in het spel gebruikt. Dromerig zaten ze bij de Kerststal.

Ook voor ons volwassen mensen zijn de producten van Ostheimer een lust voor het oog en een sieraad in onze omgeving. Ieder seizoen kan hiermee een extra accent krijgen.

Ostheimer speelgoed maakt door de eenvoud van de figuren, de creativiteit en de fantasie in het kind wakker. Belangrijk, want vaak is het zo dat wat in de kindertijd niet is aangelegd, in het verdere leven onderontwikkeld blijft. Uitgangspunt is dat het speelgoed qua materiaal en vormgeving in harmonie moet zijn met de natuur.

Maar ook de productie mag de natuur geen geweld aan doen. Daarom worden alle Ostheimer figuren gemaakt van hoogwaardige, biologische houtsoorten (Esdoorn, Essen of Linde) met PEFC certificering, die komen uit de directe omgeving. Daarmee is herbebossing verzekerd.

Alle gebruikte kleurstoffen en oliën zijn milieuvriendelijk (Öko Tex gecertificeerd). Ze voldoen daarmee aan de hoogst mogelijke eisen. De gebruikte kleuren zijn natuur kleuren. Deze zijn zweet- en speeksel vast en zonder chemische toevoegingen en dus volledig gifvrij. ( DIN EN 71) Tot slot gaat iedere figuur in een oliebad ter afwerking en bescherming tegen vuil en stof. De productie wordt lokaal uitbesteed. Alle producten worden door Ostheimer afgewerkt en gecontroleerd en voorzien van het label en het Ostheimer stempel, waarmee de kwaliteit wordt gegarandeerd. Hiermee voldoet Ostheimer aan alle geldende normen voor veilig speelgoed.

Wat Margarethe Ostheimer vijftig jaar geleden heeft ontwikkeld is vandaag de dag meer dan ooit gerechtvaardigd en noodzakelijk. Ontstaan als een alternatief voor de wereld van plastic, is het nu de noodzakelijke tegenhanger voor de “high-tech-wereld” in de kinderkamer. Met steeds meer oog voor de gevolgen van een te eenzijdige, intellectuele opvoeding die kan leiden tot vereenzaming, sociale isolatie, gebrek aan uitdrukkingsvaardigheden of motorische storingen. Steeds meer wordt erkend dat vakkennis en intellectuele vaardigheden nodig zijn, maar flexibiliteit en creativiteit minstens zo belangrijk zijn. 

Wij hebben een grote collectie Ostheimer op voorraad. En proberen die met de productiedruk die Ostheimer tegenwoordig ondervindt zo goed mogelijk te houden.


Nu eerst de aandacht naar het voorjaar en het komende Paasfeest!

 

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »