Retourneren en garantie

Hoe kan ik mijn bestelling weer retourneren?

U heeft 14 dagen na ontvangst van uw bestelling de tijd om te beslissen of u het artikel wilt behouden. U dient binnen deze termijn een mailtje met uw mededeling van retour naar post@baboffel.nl te sturen. Vermeld u daarbij ook uw bankrekeningnummer waarop we het bedrag kunnen terugstorten.

Om het betreffende artikel te kunnen retourneren moet het in originele, ongebruikte staat zijn en in de originele onbeschadigde verpakking, zoals u het heeft ontvangen. Het artikel mag niet zijn gemonteerd. De originele factuur moet worden bijgevoegd. U kunt het artikel terugsturen naar Baboffel, Kerkstraat 13, 9751 BA Haren. De kosten voor retourzending zijn voor de klant.

Baboffel stort het bedrag op uw rekening binnen 7 dagen nadat het artikel hier is binnengekomen.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Baboffel niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed. 

 

Garantie

In geval van schade of mankementen aan een artikel kunt u contact met ons opnemen. U kunt ervan uitgaan dat u een deugdelijk artikel ontvangt dat voor verzending door ons is gecontroleerd. Gaat het artikel binnen 6 maanden kapot, dan gaat de wettelijke garantie ervan uit dat u geen deugdelijk artikel heeft ontvangen. Binnen deze termijn kunt u zich beroepen op garantie en wordt het artikel gerepareerd, het onderdeel vervangen of een nieuw artikel geleverd.

In sommige gevallen geeft een leverancier extra garantie op zijn speelgoed. Dit is niet wettelijk geregeld. In overleg met de fabrikant wordt bekeken in hoeverre garantie kan worden geleverd.

Baboffel staat niet in  voor gebreken die na de oplevering aan artikelen zijn ontstaan als gevolg van ondeskundig gebruik of gebrek aan zorgvuldigheid of die het gevolg zijn van veranderingen die de consument of derden aan het geleverde hebben aangebracht.

 

Heeft u vragen of een klacht?

Voor uw vragen of klachten kunt u direct contact met ons opnemen via telefoonnummer 050 5351139, van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. U kunt ons ook een email sturen.

Na melding van een klacht ontvangt u een ontvangstbevestiging van uw melding per e-mail. We lossen uw klacht zo snel mogelijk op. Indien u uiteindelijk niet tevreden bent over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u in artikel 15 en 16 van onze algemene voorwaarden lezen hoe u zich tot de klachtencommissie kunt wenden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »