Wij gaan op berenjacht...

Wij gaan op berenjacht...

Geïnspireerd door het klassieke boek "Wij gaan op berenjacht" is er tijdens de Corona pandemie een initiatief ontstaan waarbij door het hele land beren achter de ramen van de huizen verschijnen. Spannend, en leuk om nu als je met je kleine kind even gaat wandelen een doel te hebben. En als je aan beren denkt, dan denk je ook meteen Steiff, Knopf im Ohr.....

Op berenjacht
Inmiddels heb ik al een aantal beren gespot achter de ramen. Soms kijk ik omhoog en ja hoor, daar zit er weer één! Een lumineus idee.
Bij ons thuis zit ook een knuffel, maar in dit geval een aap en een muis. De aap komt uit mijn kindertijd en heeft vele ongelukken, waaronder zelfs een val op het treinspoor, overleefd.
Daar zit ie dan, met zijn gescheurde oortjes en dunne velletje en het stro bijna tevoorschijn piepend, wachtend op voorbij komende kindertjes.

 

Steiff
In onze winkel zit ook een aap achter het raam, boven op de brede rug van een schommel leeuw.
Het zijn de prachtige knuffels van Steiff.

Steiff schommel leeuw, baboffel.nl

Steiff beren; baboffel.nlEen mooi merk dat niet is weg te denken uit onze winkel en dit jaar al 140 jaar op de markt is.
De ontwerpster was een bevlogen vrouw, Margareta Steiff, die ondanks haar handicap door polio in 1880 een mooi bedrijf opzette. Er staat bij ons een prachtige collectie.

Knopf im Ohr worden ze ook wel genoemd, want elk beestje, hoe klein ook, heeft een metalen knopje in het oor met daaraan een vaantje. Het vaantje laat zien met wat voor knuffel je te maken hebt.

Het gele vaantje met rode letters staat voor alle beren en knuffels die écht als speelgoed bedoeld zijn. Dieren speciaal voor baby’s, zacht, niet te groot en bescheiden van kleur. Beren voor kinderen, ook zacht en sommige met draaiend hoofdje en pootjes. Maar ook grote dieren en natuurlijk onze schommelleeuw.

 

Knopf im Ohr
Op dit moment hebben we fantastische eendenkuikens, helemaal passend in dit seizoen. Maar ook stoere dinoknuffels voor de kleintjes en voor de allerkleinste een mooie lijn van zandkleurige beestjes. Girafjes, walvissen en olifantjes.

Ze hebben een ongelooflijk hoog knuffelgehalte, de dieren met een beperkte oplage. De speciale uitgave’s zijn meer verzamelaarsobjecten. Daarom een wit vaantje met rode letters. Er staat ook op vermeld hoeveel ervan gemaakt zijn en in welk jaar.
De witte vaantjes met zwarte letters zijn replica’s. Beren die zo bijzonder waren dat ze het verdienen nog een keer gemaakt te worden. In het vaantje staat het jaartal van weleer.
En…het knopje blijft voor altijd in het oor zitten.

       steiff knuffels en pluche; baboffel.nl                     

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »